Om oss

Om oss

Vi som jobber med Scotch™ Brand har troen på det å være ressurssterk og oppfinnsom. Vi er her for å kunne hjelpe folk til å få oppleve gleden ved å lage noe praktisk. Men for å gjøre en jobb ordentlig, må du ha de rette verktøyene. Siden den første gjennomsiktige tapen ble funnet opp i 1930, har Scotch® Brand og 3M laget over 400 forskjellige klebrige taper og utallige andre produkter – alt fra limspray og limstifter til tapedispensere. Det finnes et perfekt verktøy for ethvert prosjekt. Vi vil hjelpe deg å finne det.

Merkevarens formål

Vi tror på det å være oppfinnsomme

 • Oppfinnsomhet handler om å tilpasse, skape og gjøre mer med det du har. Det handler ikke om å bruke mindre, men bruke smartere. Det betyr også å finne de riktige verktøyene og tørre å bruke de.

 • Oppfinnsomhet er en kjerneverdi hos Scotch® Brand . Vi forstår at problemløsning er den ultimate kreative handlingen. Det er prinsippet som har ledet vår lange oppfinnelseshistorikk og som leder oss videre til fremtidige innovasjoner.


Historiske milepæler

 • Scotch® Expressions tape

  I dag: Scotch® Brand Expressions tape kommer i mer enn 100 farger og mønstre. Inkludert er tavletape og tape du kan tørke av med en tørr klut, som lar deg skrive, viske ut og skrive på nytt med kritt eller tavletusj på en hvilken som helst overflate, uten at det blir klissete etter bruk av spray og spesielle grunningsmidler.

  2013: Scotch® Brand designerne frisket også opp den ikoniske «snegledispenseren» for første gang på 60 år. Den nye dispenseren har en modernisert, sofistikert form som passer godt i hånden, noe som forbedrer komfort og gjør den enklere å bruke.

  1997: Scotch® Pop-up tapedispenseren ble introdusert. Forhåndsklipte 2-tommers tapebiter spretter opp av dispenseren. Disse kan settes på håndleddet eller hånden. Oppfinnelsene gjør at det går fortere og lettere å pakke inn gaver og gjøre håndarbeid og skoleprosjekter.

 • Scotch® Magic™ tape

  1961: 3M utvikler Scotch® Magic™ tape. Denne innovative tapen med matt finish, er usynlig på lyse papirer og konvolutter. I motsetning til glansfulle taper, kan denne skrives på med penn, blyant eller tusj. Omtrent samtidig bytter Scotch® Cellofantape navn til transparent tape.

  1941 - 1945: Under andre verdenskrig legges nesten all tapeproduksjon om til å støtte krigsinnsatsen. 3M utvikler og produserer mer enn 100 forskjellige tapetyper for å bidra til å løse produksjonsproblemer under krigen som relateres til for eksempel forsegling, identifisering av deler, klebematerialer, beskyttelse og isolering. Scotch® tosidig tape som er belagt med klebemiddel på begge sider, blir også en del av denne serien på dette tidspunktet.

 • Scotch® Cellofantape

  1939: Scotch® Brand ønsker «sneglen» velkommen – den ikoniske håndholdte tapedispenseren. Den første utgaven lages av stansede tynnplater i metall, og en formstøpt plastmodell kommer ut året etter.

  1932: Scotch® Brand introduserer den første tunge borddispenseren. Den lages av støpejern og veier nesten 7 pund (3,1 kg).

  1930: En ung 3M ingeniør ved navn Richard Drew, utvikler Scotch® Cellulosetape. Denne tapen, som senere blir kalt cellofantape, gjør at kjøpmenn og bakere kan forsegle emballasje på en flott og vannfast måte. Tapen hjalp folk til å klare seg under den store depresjonen – de kunne utføre enkle reparasjoner på husholdningsutstyr.


Visste du?
I 1930 fant en ung tidligere banjospiller, Richard Drew - som nå var blitt 3M ingeniør, opp den første gjennomsiktige tapen. Meningen med tapen var at den skulle gjøre forseglingen på mat som var pakket inn i cellofan vanntett – noe som gjorde den svært populær.

Unike måter Scotch® tapen har blitt brukt på

Unike måter Scotch® Brand tapen har blitt brukt på

 • I 1925 fant Richard Drew opp maskeringstape for å hjelpe billakkerere til å kunne lakkere små detaljer på karosseriet, uten å ødelegge tidligere lakkjobber. Det tok ikke lang tid før folk brukte tapen på andre kreative måter. Den oppfinnsomheten har ikke stoppet opp et eneste minutt siden da, og det ser ut til at Scotch® Brand tapenes bruksområder er uendelige. Her er bare noen få av våre kreative favorittbruksmetoder.

 • Scotch® transparent tape har: blitt brukt som en anti-korroderende beskyttelse på Goodyear sine luftskip, dekket sprekker i det myke skallet i befruktede due- og kalkunegg – som da kunne bli klekket, og reparert sideror til luftfartøy. Et Taylorcraft fly fra 1946 kunne ikke lenger brukes etter at kuer spiste opp det harpiksbelagte stoffet på sideroret. Flyets eier tapet det gjenværende stoffet over hele siderorområdet, og fløy deretter avsted igjen.