Skolestart-banner

Skolestart

Enkle ideer til foreldre, slik at de kan organisere barna, gjøre dem klare for skolen og få dem av gårde hver dag.

Skolestart

Enkle ideer til foreldre, slik at de kan organisere barna, gjøre dem klare for skolen og få dem av gårde hver dag.

Skolestart

Enkle ideer til foreldre, slik at de kan organisere barna, gjøre dem klare for skolen og få dem av gårde hver dag.

 • Gjør dem klare for å ta fatt på dagen

  Høstsesong og skolestart – når sommermoroa er over, venter nye eventyr og muligheter for læring. Start skoleåret med noen tips til hvordan du kan organisere familien din, og noen ideer til hvordan du får barna dine klare for dagen. Med litt ekstra planlegging kan du være sikker på at barna dine drar hjemmefra med alt de trenger.

Kvelden før: Stasjon for skoleprosjekter
Stasjon for skoleprosjekter
 • Kvelden før: Stasjon for skoleprosjekter

  Lag en flyttbar stasjon til lekser, bøker og materiell til skoleprosjekter. En liten tralle med hjul fungerer godt – eller en liten eske som er lett å bære. Fyll den med materiell som Scotch® Magic™ tape, Scotch® dobbeltsidig tape, markører, notatkort, kalkulator og Scotch™ titanium-saks. Barna kan flytte stasjonen fra rom til rom, men et område på kjøkkenet eller kontoret bør være hjemmebasen. Hver kveld før skolen er det barnas jobb å sette stasjonen på plass og passe på at alt de trenger til neste dag på skolen og til andre aktiviteter, er der.

 • The Fauxmartha

  Organisert hjem med Melissa fra The Fauxmartha

  Om morgenen før skolen virker det som om tiden går fortere, og ting må være på plass. Derfor har vi samarbeidet med Melissa fra The Fauxmartha om å gi deg fire gode ideer til hvordan du kan passe på at familien er klar for avgang. Melissa er hjemmekokk, kone, mamma, designer, blogger og ekspert på hjemmeorganisering. Finn ut mer om Melissa og partnerskapet vårt med henne på bloggen hennes.

 • Familiekalender

  For Melissa, The Fauxmartha, er det viktig med en familiekalender for å ha kontroll på alle. Sjekk ut den gratis utskrivbare kalenderen hennes (PDF, 603 KB), og bruk den til å hjelpe alle i familien til å huske bursdager og datoer for skoleaktiviteter. Pass på at dere også planlegger morsomme ting som familien har lyst å gjøre sammen. Melissa kaller dette «bucket list»-ideer, og de trenger ikke å være fancy eller veldig avanserte. Det kan være så enkelt som å gå på kino eller en tur i skogen.

  For å komme i gang med kalenderen kan du laste ned og skrive ut The Fauxmarthas gratis utskrivbare kalender (PDF, 603 KB).

  Når du er ferdig med planleggingen og har laget kalenderen, bruk Scotch® Wall-Safe tape til å henge den opp i et trafikkert område, for eksempel på kjøleskapet eller på kjøkkendøra.

 • Merk alt

  Merk alt

  Scotch® Magic™ tape kan brukes til å merke ting. Alle tingene til datteren har en liten tapebit med navnet hennes på, slik at både datteren og lærerne kan identifisere tingene hennes.

Lag en håndverksboks
 • Lag en håndverksboks

  En håndverksboks er morsom å lage og enkel å oppbevare og bruke rundt i huset.  Oppbevar ting som er enkle å bruke, for eksempel Scotch® Wall-Safe tape og Scotch® Magic™ tape. En gjennomsiktig plastikkboks fungerer fint og gjør det lett for barna å se hva som er oppi.

Gallerivegg
 • Barnas kunstgalleri

  For å unngå at kunstprosjektene tar over huset kan du bruke Scotch® Wall-Safe tape til å lage et kunstgalleri for barna på en dør eller en vegg. Når barna tar med seg nye prosjekter hjem fra skolen, kan du hjelpe dem med å velge hvilke som skal vises frem, og så henge dem opp! Scotch™ Wall-Safe tape er enkel å fjerne, både fra veggen og fra barnas kunstverk, så du kan bytte ut gamle prosjekter med nye så ofte du vil!

 • Clever Kate

  Hjelp barna til å bli selvstendige med Clever Kate

  Det er mye du kan gjøre for å hjelpe barna til å bli selvstendige – i alle aldere. Og dette er en flott tid å øve på når barna skal dra hjemmefra om morgenen. Dra-hjemmefra-tipset under er fra partneren vår, Clever Kate. Kate O'Reilly var hjemmeværende mor i åtte år før hun startet konsulentfirmaet Clever Kate og livsstilsbloggen Living Modern Life Well. Hun er ustoppelig nysgjerrig, og hun lager og deler konstant nye og enkle metoder for å gjøre den moderne hverdagen bedre for alle. Finn ut mer om Kate og partnerskapet vårt med henne på bloggen hennes.

Klokketips

Dra hjemmefra: Arbeidsark med klokke

 • Uansett hvor gamle barna dine er, kan det være vanskelig å komme inn i rutinen igjen når skolen starter, både om morgenen og etter skolen. Barna må ofte minnes på å gjøre daglige oppgaver, som å pusse tennene, kle på seg, lage matpakke og ta med vannflaske til treningen etter skolen.

  En enkel løsning er å ha arbeidsarket med klokke (PDF, 727 KB) ved siden av en klokke dere har hjemme. Det gir en visuell guide, slik at barna blir mindre avhengig av muntlige påminnelser.

 • Bruk arbeidsarket til hverdagens skolerutine, og i tillegg vil du kanskje lage flere klokketegninger for trening eller klubber. Du kan til og med lage klokketegninger på farta til dager med store hendelser eller flere stopp. Tegningene kan gi barna større mestringsfølelse, og foreldrene føler seg roligere, noe som gir behageligere morgener og helger og en vellykket omstilling til familiens skolestartrutine.

Produkter som er brukt