1. Norge
 2. Scotch® Brand: taper, lim, dispensere, Norge
 3. Tips og bruk
 4. Grunnleggende informasjon om gaveinnpakning
Grunnleggende informasjon om gaveinnpakning
Grunnleggende informasjon om gaveinnpakning

Få grunnleggende opplæring i hvordan du pakker gaver – alt fra å velge tape til å lage din egen gaveinnpakningsstasjon hjemme.

Scotch® transparent tape og gavepapirtape

Grunnleggende informasjon om gaveinnpakning: gjennomsiktig tape vs. gavepapirtape

 • Ikke alle taper er like. Gaveinnpakning er et prosjekt der tape vanligvis vil være synlig, derfor er estetikk nøkkelen. Det er derfor det er viktig å vite hvilke verktøy du jobber med og hvordan de påvirker produktets utseende. Scotch® Crystal tape er holdbar og enkel å klippe og håndtere. Den ser klar ut på rullen med en glanset finish, og vil synes på gavepapir.

 • Scotch® gavepapirtape er utformet med en unik satengfinish som blir nesten helt usynlig på skinnende eller blankt gavepapir. Scotch® gavepapirtape vil holde papiret stramt, og vil være umulig å se på pakker slik at det blir en nesten feilfri finish. Tommelfingerregelen er: gjennomsiktig Scotch® tape for glans, og Scotch® gavepapirtape for å være usynlig.

  Finn ut mer om våre gjennomsiktige taper.

   


 • Tosidig tape

  Eksperttips

  Hvis du ikke vil se et spor av tape på gavene når de er ferdig innpakket, er Scotch® tosidig tape riktig valg. Den har klebemiddel på begge sider slik at du kan trekke kanten av gavepapiret over tapen og dekke den helt. Det kan være at det er smart å bruke tosidig tape hvis du bruker et tykt papir, som håndlaget eller kunstpapir eller emballasjepapir, eller tynt papir som tørkepapir som kanskje trekkes eller dyttes mot tapestripen og ødelegger de rette papirkantene.

Pakke inn gaver med rare former – trinn 1 og 2

Pakke inn gaver med rare former

 • Trinn 1

  Mål det du skal pakke inn først så du er sikker på at du har nok papir.

 • Trinn 2

  Fold papiret forsiktig over de rare vinklene uten å krølle innpakningspapiret.

Pakke inn gaver med rare former – trinn 3 og 4
 • Trinn 3

  Bruk pappstrimler, bobleplast eller klut på skarpe kanter for å hindre at papiret ryker.

 • Trinn 4

  Når du er klar til å tape, klipper du av overflødig papir for å forme gaven.

Hvordan du lager din egen gaveinnpakningsstasjon

Hvordan du lager din egen gaveinnpakningsstasjon

 • Gjør innpakking av presanger mer effektiv, eller forbered deg på innpakking året rundt. Nå som du har mestret den grunnleggende gaveinnpakningskunsten, bør du vurdere å lage din egen gaveinnpakningsstasjon. Det er alltid enklere å pakke inn ting når du har organisert alt du trenger på ett sted.

 • Hvis du allerede har et fast håndarbeidssted, kan det enkelt bli en innpakkingsstasjon også, bare med noen få, enkle modifikasjoner som: holder for gavepapirrullen, dispensere for ulike taper. en kurv for oppbevaring av for f.eks. sløyfer og bånd.

Produkter som er brukt

Du er kanskje også interessert i

 • Se våre gjennomsiktige taper for å reparere rifter, montere bilder eller få gaver til å se perfekte ut. Hver tape er designet for å løse et unikt antall problemer – finn tapen som passer perfekt til prosjektet ditt.